Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ОШ "Петар Враголић"

Јована Цвијића 1, 15320 Љубовија

Филтер
 • Последње недеље децембра у нашој школи било је веома креативно. У оквиру акције реализована је новогодишња радионица „Веју, веју пахуљице“.

 •  15.октобар -15. новембар 2015. 

  Гостовање Раше Попова и сарадња са градском библиотеком “ Милован Глишић“ био је увод у обележавање Месеца књиге. У школској библиотеци организовале су се бројне активности: израда промотивног плаката за Месец књиге, паноа о Бранку Ћопићу, извештај са Сајма књига, вече поезије и прозе Бранка Ћопића, радионице са ученицима од 1-4. разреда.

 • 30-31. октобар 2015.

  У нашој школи реализован је семинар „ Да нам школа буде сигурна“ (кат. Бр. 23; К3, П6). Аутори и реализатори семинара су Јелена Бошковић и Кристина Томић. На семинару је присуствовало 60 учесника.

 • 26 - 29.10.2015. Такмичење ученика од петог до осмог разреда (дечаци у фудбалу, девојчице у одбојци).

  30.10.2015. Финална такмичења

  • У финалној утакмици у одбојци такмичила су се одељења VI1 и VII1. Победиле су девојчицеVII1.
  • Финалну фудбалску утакмицу одиграли су ученици осмог три са ученицима петoг два. Победили су петаци.
 • 6.10.2015.

  Раша Попов, познати дечји писац, посетио је први пут нашу школу. Похвалио је изглед школе и упоредио је са манастиром. Раша је деци читао песме и испричао две приче из књиге „Необичне приче о спортистима света и Србије“ која је награђена на 60. међународном сајму књига у Београду.

 • Дивили смо се нашим драгим глумцима…

  У среду, 17. децембра у сали биоскопа у Љубовији изведена je представа за децу из основне школе и дечијег вртића “Чаробни крчаг”. Представу су извели глумци Аматерског позоришта “Александар Јоковић”, у режији Ивана Исаиловића. У овој бајци за најмлађе улогесутумачили: Драган Урошевић (кловн Пуки), Марија Матић (вилењак Муки), Александар Реновчевић (витез Куки) и Вања Васић вештицa.

 • У понедељак, 15. децембра, у  холу наше школе са почетком у 18 часова  одржана је промоција романа „Армагедон“ новинара Владе Арсића. То је роман о злоупотреби деце од педофила и заснован је на истинитим догађајима. Арсић је разговарао са ученицима седмих и осмих разреда о проблемима са којима се суочавају млади људи као што су наркоманија, трговина белим робљем и принудна проституција.

 • 10.12.2014. у Љубовији, у малом холу библиотеке „Милован Глишић“ отворена је изложба радова ученика Уметничке школе из Ужица. Школу је у уводном обраћању присутнима представио директор Обрадин Јешић.

 • Били, видели, нешто научили….

  Професорка Мирјана Протић са ученицима који су чланови новинарске секције посетила је Радио Љубовију. Ученици су видели студијску опрему и слушали од Зарије Васића, главног и одговорног уредника, о врстама опреме, снимању емисија, репертоару  и  кодексу понашања у јавној установи.

Актуелно

Издвајамо

ОШ "Петар Враголић", Јована Цвијића 1, 15320 Љубовија