Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ОШ "Петар Враголић"

Јована Цвијића 1, 15320 Љубовија

30-31. октобар 2015.

У нашој школи реализован је семинар „ Да нам школа буде сигурна“ (кат. Бр. 23; К3, П6). Аутори и реализатори семинара су Јелена Бошковић и Кристина Томић. На семинару је присуствовало 60 учесника.

На семинару је разговарано о феномену насиља, законским оквирима – Протокол поступања у установи у одговору на насиље, злостављање и занемаривање. Истакнута су и искуства са вршњачким насиљем, задацима школе, као и искуствима преточеним у радионице које могу да се реализују у оквиру превентивних програма.


6-7. новембар 2015.

По Годишњем плану рада школе и плану стручног усавршавања,  реализован је семинар „ Индивидуални образовни планови - како их правити и примењивати у пракси“. Реализатори семинара : Мирјана Лазор-педагог, Љиљана Дошем-психолог.  На семинару је присуствовало 58 учесника.

Садржаји семинара „ Индивидуални образовни планови-како их правити и примењивати у пракси“ су: Шта је инклузија - шта инклузивно образовање, основни принципи и вредности ИО, прикупљање података и формирање документације, врсте, карактеристике, циљеви, садржаји, доношење, вредновање ИОП-а. Наставници су кроз практичан рад вежбали израду педагошког профила и ИОП-а за одабране ученике.


 

 

Актуелно

Издвајамо

ОШ "Петар Враголић", Јована Цвијића 1, 15320 Љубовија