Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ОШ "Петар Враголић"

Јована Цвијића 1, 15320 Љубовија

 15. октобар -15. новембар 2015. 

Гостовање Раше Попова и сарадња са градском библиотеком “ Милован Глишић“ био је увод у обележавање Месеца књиге. У школској библиотеци организовале су се бројне активности: израда промотивног плаката за Месец књиге, паноа о Бранку Ћопићу, извештај са Сајма књига, вече поезије и прозе Бранка Ћопића, радионице са ученицима од 1-4. разреда.

У обележавање Месеца књиге укључиле су се, поред библиотечке секције, новинарска, ликовна и драмско-рецитаторска секција. Ликовна се-кција је уредила и украсила школску библиотеку, новинарска секција је припремила презентацију о Бранку Ћопићу, извршила анкетирање ученика од петог до осмог разреда о томе колико и шта читају, а акнетирали су и запослене у градској библиотеци о брају чланова  и интересовањима ученика основне школе. Драмско-рецитаторска секција је припремила за вече посвећено Бранку Ћопићу  одломак из „Чудесне справе“.


 


Новинарска секција-анкета:

У данашње време ученици се све више одричу књиге у корист телевизије и интернета. Анкетирани су ученици од 5-8. разреда. Од укупног броја анкетираних, 58% чине девојчице, а 42% дечаци.

-          Да ли волите да читате?

58% воли да чита, а 42 уопште не воли. Од оних који воле да читају 43% чине девојчице, а само 15% дечаци.

Од јануара 2015. године 157 ученика основне школе учланило се у градску библиотеку или 28,54% ученика матичне школе. О броју посета, броју позајмљених књига, највреднијим одељењима, најтраженијим књигама, плановима за набавку и раду школске библиотеку  више у другом полугодишту.

Цео Месец књиге био је посвећен обележавању 100 година од рођења Бранка Ћопића. У одељењима првог и другог разреда одржана је радионица „Шумски огласи“, а са ученицима трећег и четвртог разреда радионица „Јежева кућица“( Доме слатки доме). Та радионица изазвала је велико задовољство и интересовање ученика јер је примењен метод „шест шешира“, техника паралелног мишљења.

Вече поезије посвећено Бранку Ћопићу представља завршни део Месеца књиге.  Ученицима су још једном изнети најважнији подаци о Ћопићу. Занимљивој атмосфери допринеле су рецитације и глума ученика шестог разреда и чланова библиотечке секције.

                                                                          

    Љиљана Јаковљевић, библиотекар

Александар Реновчевић, проф. српског

Мирјана Протић, проф. српског

Сања Тодоровић, наставник ликовног

Актуелно

Издвајамо

ОШ "Петар Враголић", Јована Цвијића 1, 15320 Љубовија