Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ОШ "Петар Враголић"

Јована Цвијића 1, 15320 Љубовија

били смо вредни, креативни и маштовити

Стручно веће наставника Српског језика, у сарадњи са школским библиотекарима, а уз лепу подршку наставница ликовне културе, кроз бројне активности обележили су Месец књиге.

Све је почело гостовањем песника Недељка Попадића, Љубомира Ћорилића и Светлане Гајић, а у организацији Градске библиотеке „Милован Глишић“.

Следили су радионице на часовима  одељењског старешине које су припремале и организовале библиотекарке у Узовници и Љубовији. На тим часовима ученици су кроз игру (игре асоцијације,  откриј писца, корак по корак, пронађи књигу и сл.) обнављали или усвајали појмове из књижевности.

Упоредо са овим часовима, у Љубовији и Оровици, текле су пројекције цртаних и играних филмова чији је предложак књижевни текст ( Мали Принц, Пети лептир, Покондирена тиква...).

Ученици од петог до осмог разреда матичне школе и издвојених осморазредних одељења такмичили су се у квизу на тему Косовски бој.

Наставнице ликовне културе припремиле су и организовале поставку-Развој писма, а упоредо је текао ликовни и литерарни конкурс Кад октобар порумени.

Поред још низа пропратних активности, дошли смо и до  вечери-песнички кабаре у организацији наставника српског језика Александра Реновчевића.

То вече су награђени најбољи радови на литерарном конкурсу – плаћеном чланарином за градску библиотеку и књигом „Библиотекарство Азбуковице“. Кроз поезију и песму вече је протекло у пријатној атмосфери. А на крају, сви су били одушевљени слатким изненађењем.

Сада смо само ставили запету и настављамо да нижемо дане и месеце књиге.

Погледајте део атмосфере у баршунастом албуму...

Актуелно

Издвајамо

ОШ "Петар Враголић", Јована Цвијића 1, 15320 Љубовија