Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ОШ "Петар Враголић"

Јована Цвијића 1, 15320 Љубовија

У издвојеном одељењу Доња Љубовиђа и ове године је прослављен Митровдан. У приредби су учествовали ученици нижих и виших разреда који су заједно са својим учитељима и наставницима приредили пригодан програм.

У препуној фискултурној сали пред родитељима, наставницима, својим другарима из клупа и гостима, групом деце из Доње Оровице, ђаци издвојеног одељења из Доње Љубовиђе су се представили у невероватним издањима. Рецитовали су и певали на српском, али и на енглеском и руском језику, а драмска секција је извела свој нови комад „Све је могуће у Коцкограду“. Драмску причу о томе кроз шта све пролази млада особа која је другачија од своје околине, о променама у самом себи, о прихватању и неприхватању себе и других чланови драмске секције су заједно развијали кроз креативни драмски процес пуна два месеца. Током тог периода ученици су прво дискутовали на тему искључивања и дискриминације младих, а потом је материјал развијан кроз различите драмске игре и тако су настајали ликови, дијалози, сценографија, костимографија...Кроз овај динамични процес децу су у свет истраживања у којем се изражава и комуницира идејама, концептима и осећањима водили наставник српског језика Радослав Милић и учитељица Милица Стефановић.

Причу о томе шта се деси када се у угледној породици Коцкин једнога дана роди Лопта, о одрастању те Лопте и одбацивању од својих коцкастих вршњака и како изгледа када она одлучи да се заувек промени пошто јој једна згодна Коцка сломи срце... моћи ће ускоро да виде и остали ученици наше основне школе када драмска секција Доње Љубовиђе буде гостовала и у осталим издвојеним одељењима. 

Актуелно

Издвајамо

ОШ "Петар Враголић", Јована Цвијића 1, 15320 Љубовија