Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ОШ "Петар Враголић"

Јована Цвијића 1, 15320 Љубовија

Филтер
 • У среду, 7.9.2016. године у ОШ „Петар Враголић“ у Љубовији уручене су награде за најбоље ученице према постигнутим резултатима на такмичењима.

 • У прошлој школској години учињени су напори на уређењу и оживљавању школских библиотека у издвојеним осморазредним одељењима. Акцију је покренула Љиљана Јаковљевић, библиотекарка матичне школе. У томе је велику помоћ пружила Фондација Ане и Владе Дивац који су поклонили 100 књига библиотеци у издвојеном осморазредном одељењу „Сава Вујановић Жућа“ у Узовници.

 • У четвртак,1.9.2016.године, у10 часова у нашој школи је организован пријем ђака првака. 

  Ученици првог разреда су подељени у два одељења од по 29 ученика. Њихове учитељице су Даринка Петровић и Милијана Малетић.

 • Основна школа ,,Петар Враголић" Љубовија обавештава родитеље и ученике да школска 2016/2017. година почиње у четвртак, 01.09.2016. године. Ученици од другог до четвртог разреда су прва смена од 07:30 часова, а од петог до осмог разреда друга смена од 12:30 часова. Свечани пријем првака је у четвртак, 01.09.2016. у 10:00 часова.

  С поштовањем, Александар Марковић, помоћник директора школе

 • У понедељак, 13.06.2016. године у холу матичне школе одржана је свечана академија поводом завршетка школске године. Том приликом уручене су Вукове и посебне дипломе ученицима осмог разреда.

 • У ОШ „Петар Враголић“ у Љубовији и Издвојеном одељењу у Узовници 30 и 31. маја 2016. године одржан је мали фестивал науке. Жељно ишчекиван од стране радозналих ученика своја врата ове године отворио је под називом "Физика је закон".

 • У петак, 27.05.2016. године, на спортским теренима ОШ "Петар Враголић" у Љубовији одржана је традиционална Спортска олимпијада. Ученици од 5-8 разреда, из матичне школе и издвојених одељења такмичили су се у следећим дисциплинама и спортовима: 

  - одбојка (девојчице);
  - фудбал (дечаци);
  - трчање 100 метара (дечаци и девојчице);
  - трчање 500 метара (девојчице);
  - трчање 800 метара (дечаци);
  - бацање кугле (девојчице и дечаци);
  - скок у даљ (девојчице и дечаци).
 • Последње недеље децембра у нашој школи било је веома креативно. У оквиру акције реализована је новогодишња радионица „Веју, веју пахуљице“.

 •  15.октобар -15. новембар 2015. 

  Гостовање Раше Попова и сарадња са градском библиотеком “ Милован Глишић“ био је увод у обележавање Месеца књиге. У школској библиотеци организовале су се бројне активности: израда промотивног плаката за Месец књиге, паноа о Бранку Ћопићу, извештај са Сајма књига, вече поезије и прозе Бранка Ћопића, радионице са ученицима од 1-4. разреда.

 • 30-31. октобар 2015.

  У нашој школи реализован је семинар „ Да нам школа буде сигурна“ (кат. Бр. 23; К3, П6). Аутори и реализатори семинара су Јелена Бошковић и Кристина Томић. На семинару је присуствовало 60 учесника.

 • 26 - 29.10.2015. Такмичење ученика од петог до осмог разреда (дечаци у фудбалу, девојчице у одбојци).

  30.10.2015. Финална такмичења

  • У финалној утакмици у одбојци такмичила су се одељења VI1 и VII1. Победиле су девојчицеVII1.
  • Финалну фудбалску утакмицу одиграли су ученици осмог три са ученицима петoг два. Победили су петаци.
 • 6.10.2015.

  Раша Попов, познати дечји писац, посетио је први пут нашу школу. Похвалио је изглед школе и упоредио је са манастиром. Раша је деци читао песме и испричао две приче из књиге „Необичне приче о спортистима света и Србије“ која је награђена на 60. међународном сајму књига у Београду.

 • У петак, 2.10.2015. године у холу Основне школе „Петар Враголић“ у Љубовији одржана је традиционална изложба кућних љубимаца. Учешће су узели ученици од петог до осмог разреда.

 • У петак, 25. 9. 2015. године на стадиону ФК „Дрина“ одржан је јесењи крос са почетком у 11.30 часова. Кросом су руководили Небојша Васић и Љубиша Алемпић, наставници физичког васпитања. Учествовали су ученици од првог до осмог разреда.

 • ПРВО ПОГЛЕДАЈ ЛЕВО ПА СЕ ОКРЕНИ ДЕСНО!

  У четвртак 10.09.2015. године су два полицијска службеника у холу основне школе у Љубовији одржала кратко предавање ученицима првих разреда.

 • Настава у школској 2015/2016. години почиње 1. септембра (уторак) 2015. године по следећем распореду:

  • Прва смена - нижи разреди од 7.30 часова
  • Друга смена - виши разреди од 12.30 часова

   

  Пријем ученика првог разреда је 1. септембра у 10 часова.

 • Према календару образовно-васпитног рада за школску 2014/2015. годину подела ђачких књижица поводом завршетка другог полугодишта школске 2014/2015. године одржаће се 26. јуна у 10 часова.

  Свим ученицима желимо да лепо проведу летњи распуст!

 • У уторак 26. маја обележен је мали фестивал науке за ученике од петог до осмог разреда. Ова манифестација под називом „занимљива физика“ одржана је први пут ове године у ОШ „Петар Враголић“ у Љубовији, као и у издвојеном одељењу Узовница.

 • „Имати пријатеља, то значи пристати на то да има лепших, паметнијих и бољих од вас. Ко то не може да прихвати, нема пријатеља“.

 • Пролећни распуст почиње 9. априла а завршава се 15. априла 2015. године.

  Свима безбрижан распуст и срећни празници!

 • Последњих година не придаје се много пажње 8. марту,  Дану жена. Да мушкарци поклањају бар тренутке пажње дамама током свих 365 дана, оне се не би ни буниле.

  Ученици су поводом тог значајног празника уз помоћ наставнице Мирјане Протић и наставника музичке културе приредили скроман поклон у виду приредбе свим припадницама нежнијег пола, ученицима и мушкој популацији, такође.

 • Светосавска академија почела је Химном Светом Сави у извођењу хора Основне школе „Петар Враголић“. Традиционалан скуп одржан је у нашој школи 27. 01. 2015. године. Својим присуством увеличао га је велики број ученика, професора и гостију.  На почетку се обратио присутнима директор школе, Александар Марковић, а у наставку програма ученици рецитаторске и драмске секције дочаравали су сегменте из живота Светог Саве.

 • Дивили смо се нашим драгим глумцима…

  У среду, 17. децембра у сали биоскопа у Љубовији изведена je представа за децу из основне школе и дечијег вртића “Чаробни крчаг”. Представу су извели глумци Аматерског позоришта “Александар Јоковић”, у режији Ивана Исаиловића. У овој бајци за најмлађе улогесутумачили: Драган Урошевић (кловн Пуки), Марија Матић (вилењак Муки), Александар Реновчевић (витез Куки) и Вања Васић вештицa.

 • У понедељак, 15. децембра, у  холу наше школе са почетком у 18 часова  одржана је промоција романа „Армагедон“ новинара Владе Арсића. То је роман о злоупотреби деце од педофила и заснован је на истинитим догађајима. Арсић је разговарао са ученицима седмих и осмих разреда о проблемима са којима се суочавају млади људи као што су наркоманија, трговина белим робљем и принудна проституција.

 • 10.12.2014. у Љубовији, у малом холу библиотеке „Милован Глишић“ отворена је изложба радова ученика Уметничке школе из Ужица. Школу је у уводном обраћању присутнима представио директор Обрадин Јешић.

 • Били, видели, нешто научили….

  Професорка Мирјана Протић са ученицима који су чланови новинарске секције посетила је Радио Љубовију. Ученици су видели студијску опрему и слушали од Зарије Васића, главног и одговорног уредника, о врстама опреме, снимању емисија, репертоару  и  кодексу понашања у јавној установи.

 • У понедељак, 1. децембра 2014. године, представници МУП-а и ДОМА ЗДРАВЉА у Љубовији на терену игралишта ОШ „Петар Враголић“ у Љубовији, извели су симулацију саобраћајне несреће. Симулацији саобраћајне несреће присуствовали су ученици од првог до четвртог разреда и њихови учитељи. Циљ симулације саобраћајне несреће јесте да се ученицима скрене пажња на безбедно понашање у саобраћају.

 • 15.10. 2014. године је у холу ОШ “Петар Враголић“ из Љубовије организована и реализована акција дељења приручника који имају за тему безбедност деце у саобраћају.

 • У оквиру „Дечије недеље“, 9.10.2014. године у ОШ „Петар Враголић“ из Љубовије је организовано дружење са Мирком Марковић, писцем за децу и родитеље.

 • Поводом 4. октобра, Светског дана заштите животиња, који се обележава још од давне 1931. године, у холу ОШ „Петар Враголић“ из Љубовије је организована лепа изложба кућних љубимаца, од стране ученика виших разреда наше школе и њихове наставнице биологије.

 • У петак, 26.9.2014. године смо у нашој школи „Петар Враголић“ имали два лепа догађаја.

  Први је тзв. “Дан страних језика“. Наставница енглеског језика, Ана Мићић, је организовала, а у сарадњи са ученицима различитих разреда и реализовала отворени час енглеског језика. На занимљив и креативан начин, ученици су решавали задатке из енглеског језика у опуштеној и ведрој атмосфери школске библиотеке.

 • 1.9.2014. године је званично почела нова школска година у ОШ „Петар Враголић“ у Љубовији. Ученици свих разреда су се, после проведеног летњег распуста, са узбуђењем вратили у своје школске клупе, а добили смо и нове ученике првог разреда.

 • У четвртак, 06.06.2013. године одржан је Вашар дечјег стваралаштва у оквиру свечане приредбе под називом "Покажи шта знаш" у реализацији најмлађих ученика наше школе и њихових учитеља којој је су присуствовали њихови најмилији и заинтересовано грађансво.

 • У оквиру манифестације „Дани дринске регате“, дана 10. јула 2013. године (среда) одржаће се шаховска симултанка у којој ће ученици Oсновне школе „Петар Враголић“ одмерити своје шаховско умећe са члановима Шаховског клуба „Дрина“ из Љубовије. Симултанка ће се одржати на тераси мотела на Дрини са почетком у12 часова.

 • Дана 14.05.2013. године у школској библиотеци реализован је час систематизације у оквиру теме „Животна средина и одрживи развој“.

  У складу са ШРП-ом наше школе и пројектом „Стазе заједничке будућности“ у оквиру програма „Образовање за одрживи развој на западном Балкану“ наставници биологије, хемије, географије, психолог, библиотекар и педагог тематски су повезивали градиво и реализовали час са ученицима VIII-3 разреда.

 • У среду, 24. 04. 2013. године, у нашој школској библиотеци, одржан је један у низу планираних састанака представника стручних актива за развојно планирање школа Колубарског и Мачванског округа и саветнице за развојно планирање Школске управе Ваљево, гђе Милене Матић.

 • У понедељак, 22. априла у 11 часова, обележили смо Међународни дан планете Земље и почетак изградње парка “Братољуб“, који ће се налазити у школском дворишту матичне школе „Петар Враголић“ у Љубовији.

  Организатори скупа су били: Министарство омладине и спорта Републике Србије, Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, ЈП „Србијашуме“, „Шуме Српске“

 • Средином марта успешно је окончан пројекат, који је реализован захваљујући програму "Образовање за одрживи развој на западном Балкану", који је спровео РЕЦ за централну и источну Европу, под називом "Стазе заједничке будућности".

 • У понедељак, 22. априла у 11 часова, обележићемо Међународни дан планете Земље и почетак изградње парка “Братољуб“, који ће се налазити у школском дворишту матичне школе „Петар Враголић“ у Љубовији.

  Позвали смо све грађане добре воље да нам пруже логистичку подршку у прекограничној еко-акцији „Братољуб“ и својим присуством увеличају обележавање Међународног дана планете Земље.

 • Kолега Небојша Васић, проф. физичког васпитања је оформио фудбалску екипу школе чиме је први пут после низа деценија нашег школства заживео такмичарски дух наших ученика на ваншколским турнирима. Екипу је предводио и кондиционо припремио за Божићни турнир организован на међународном нивоу у нашем граду. Овим учешћем наше школе на турниру први пут је презентован амблем школе. Логистичку подршку и потпору у мотивацији ученика пружила му је психолог школе, Дивна Јаковљев.

 • У периоду од 26.11.2012. до 28. 12. 2012. директорка наше школе је ступила у контакт са LDS Charities WE12SRV001, тј. Црквом Исуса Христа - мисионарима из Сијетла, САД, чији је координатоер активности у нашој општини Владан Симеуновић.

 • Свечану Академију 2013 поводом Савиндана наших ученика су чистотом и несебичном љубављу водили до овог циља Владан Ракић, проф. информатике, проф. музичке културе Љубиша Поповић и проф. српског језика Александар Реновчевић у сарадњи са Сретеном Тадићем, вероучитељем наше школе и организаторима - Загорком Бојичић, наставницом српског језика и психологом, Дивном Јаковљев, које су се посебно заложиле за заједничку идеју да уведемо иновације у

 • У основној школи, ИО Црнча, у петак, 18.01.2013. год. одржана је приредба поводом новогодишњих и божићних празника. Приредбу су припремили ученици од I до IV разреда и учитељице Мирјана Митровић и Драга Матић.

 • Педагог школе, Биљана Ђорђевић, је у оквиру својих планираних активности одржала прву у низу радионица под називом „Учење учења“. Радионице су предвиђене за ученике од петог до седмог разреда.

 • У току новембра, у школском парку је извршена садња украсних биљака под руководством наставника биологије Светлане Петровић. У раду су се највише истакли дечаци VIII разреда (посебно осмо три), који су неколико дана вршили припрему земљишта, копање, а затим садњу биљака. У раду се истакла и ученица из осмог три, Маријана Момић.

 • 27.11.2012. године у холу Основне школе „Петар Враголић“ у Љубовији одржан је Први школски сајам књига. То је била још једна у низу планираних активности библиотеке и библиотечке секције, која треба да допринесе развијању интересовања за књигу код ученика. Сајам је имао за циљ и промоцију, како школске библиотеке, тако и градске. Поред тога, ученици...

Актуелно

Издвајамо

ОШ "Петар Враголић", Јована Цвијића 1, 15320 Љубовија